Moja 97-cka mala opat prilezitost ist na ME. Vlastnim ju uz od 2011 a stale mi prinasa velku radost. Asi si vezmem priklad z Fera a dam jej tiez nejake meno ...
Moja puska sa vyznacuje neskutocnou spolahlivostou. Konzistencia je dlhodobo do +-1,5m/s. Drzim sa pravidla, ze ked to nieje nutne tak na to nesahaj. Cize nerypem sa v tom a funguje dlhodobo dokonale. Osetrujem ju pravidelne iba povrchovo, neotvaram ju castejsie ako 1 rocne. V-mach ako som uz viac krat pisal mam upraveny skratenim struny a zabrusenim hrany. Vykon je vyladeny na 8 m/s pod limit. Tato metodika sa ukazala ako spravna aj na ME v Nemecku. Pruzinovkam narasta vykon vo vlhkom a chladnom prostredi. A presne tieto podmienky nastali v Marienbergu. Vsetci pruzinari mali o cca 5 metrov viac ako normalne. Ti co mavaju vykon normalne na hrane limitu, sa nezmestili do max. vykonu a dostali "0" za cely den. Dalsi ludia mali velke problemy vdaka vode v puske. Voda, ktora sa dostane cez nabijaci otvor na tesnenie piestu sposobila narusenie konzistencie o 10 m/s minimalne dvom ludom, s ktorymi som hovoril. Da sa tomu vsak predist. Estonci si zakryvaju nabijaciu strbinu foliou nalepenou na puskohlade, sluzi potom ako prsiplast. V prvy den prisiel kratky, ale zato velmi intenzivny dazd. Spolustrelec z Litvy sa spytal, ci si moze na puskohlad nasadit foliu. Po dohode s dalsim spolustrelcom sme mu to neumoznili, ide o porusenie pravidiel pridat nieco na pusku po prvom zapisknuti. Vodu v nabijacom otvore som vyriesil jednoducho. Pocas 3 minut na drahe pred vlozenim diabolky som strbinu vyutieral dosucha hygienickou vreckovkou. Zaberie to 5-6 sekund, ale oplati sa to. Po prichode na hotel puska isla samozrejme von z puzdra. Kovove casti zbrane som osetril zlahka handrickou s olejom na zbrane.
Este pred FT Open Skycove som hmotnost pusky navysil na 7,6 kg. Vdaka tomu sa mi menej na kilzonach trasie kriz. V povinnych som na cca 50 %. Este sa tak naucit strielat ...