@fero, spominal si tu, ze na zimu ladis vykon podla teploty... nahodou nejaku zavislost si v tom neobjavil? Teraz nemyslim fetis v stelovani zbrane - v tvojom pripade o tom nepochybujem
, ale empiricku zavislost medzi rozdielom teploty a zmenou v0, resp. o kolko (dier) cca pootocis skrutkou co predpina pruzinu udernika ked teplota klesne o 20 stupnov.
Minuly vikend som bol na HFT sutazi a aj ked som nechal pusku naladenu presne na 16J strategicky pred sutazou 30 minut "odlezat" aby sa vyrovnala teplota (teda aspon na povrchu, ktoru som dokazal zmerat infra teplomerom) a po odlezani som vykon znova skontroloval, tak o dalsiu cca hodinu som uz videl, ze je zle a musel kompenzovat cca 1/2 mildot (10x). Po sutazi som ho premeral a vykon spadol na 14.5J. Teplota bola pocas celeho dna stabilna = 10C, ale doma resp. v pivnici, kde som nastreloval mam 25C...
Tento vikend je dalsia HFT sutaz, tak mozno necham Steyr nocovat na balkone... Len sa bojim aby som to tym este viac nepokazil, kedze v noci je uz minus.