Nemal by som zakladat novy prispevok, mal by som editovat svoj predosly, ale nespravim tak, nakolko uz davam "info" z praxe.
Dnes som bol nastrelovat optiku a zmerat STEYRa cez Pro-Chrono.
Nastreloval som vonku, dnes poobede na luke , na vzdialenost 30m.
Je pravda, ze obcas zafukol jemny vietor, ale inak bolo velmi pekne pocasie.
S optikou som spokojny, islo to ako po masle. Klikanie je ako ma byt a doladenie zvislej a vodorovnej osi netrvalo dlho.
Teraz to striela ako ma.
Nastreloval som to cez stojan Predator na klasicke vzduchovkove terce a mozem povedat, ze po nastreleni optiky tie terce vyzerali velmi dobre.
Ta puska naozaj dokaze strielat do terca "jednou dierou". To ale boli vysledky z nastrelovacieho stojanu.
Samozrejme z polohy v sede to uz take ciste nebolo , okrem spusty desiatok, padli aj deviatky, sem tam aj osmicka. Par krat dokonca uletela aj sedmicka. Ale to je uz ludsky faktor. Strielal som tiez na 30m.
Strelivo som pouzil JSB Exact cal. 4,52mm.
Po nastreleni optiky som nainstaloval moje Pro Chrono Digital, nastavil som ho na meranie rychlosti v m/s a isiel som merat.
Musim napisat, ze nastavenie pusky som vobec nemenil a je nastavena vyrobcom na limit 16J. Tak som to aj pre testovanie merania ponechal.
Prvu seriu som meral pri natlakovani kartuse na hodnotu 100 bar. Dal som 30 vystrelov. Vysledky najdete v prilozenej tabulke.
Druhu seriu som meral pri natlakovani kartuse na 200 bar a taktiez som dal 30 vystrelov. Vysledky tiez najdete v tabulke, v prilohe tohto prispevku.
Zbran bude zajtra upravena a nastavena na zakonny limit - cize do 15J.
Tabulky a grafy zatial udavaju vykon po ladeni vyrobcu.
Na kartusi su znaky na tlakovanie:
0 - 100 bar - zlte pole. 100 - 200 bar - zelene pole. A 200 -300 bar -cervene pole.
Musim povedat, ze z pusky mam velmi dobry pocit (urcite zavazilo aj to, ze je nova a dlho ocakavana) a strielanie z nej bol pekny zazitok.