Lubor
časom to vyskúšam, čo to urobí vytunovať "normalnu" GPR1, ktorá ma teraz podľa skúšobne cca 9.5 J na vyšší výkon (koľko to pôjde, max do 15 J) a aký to bude mať vplyv na presnosť na dlhšiu vzdialenosť. Teraz som požičal moju testovaciu pušku na celú sezónu na (olympijskú) športovú streľbu, tak teraz nemôžem robiť také pokusy, až keď na jar skončí vzduchovková sezóna.
Predpokladám, že strelci, ktorí majú zbroják ho majú hlavne na E (športovú streľbu), prípadne aj A alebo B k tomu.
Pokiaľ je už vydaný zbroják na skupinu E, tak nemôže byť problém dostať aj nákupné povolenie na zbraň kategórie C (predpokladám, že kategória D v Tvojom príspevku je skor preklep, lebo na D nepotrebuješ nákupné povolenie).
Inak, máte niekto skúsenosti, že strelecké kluby hlásia polícii ukončenie členstva v klube?
Je síce v zákone uvedené, že podľa §26 ods. 1) písm. f) síce hovorí, že polícia odníme zbroják skupiny E,a k držiteľ zbrojáku prestane byť členom streleckej organizácie, ale odkiaľ sa to polícia dozvie, keď strelecký klub podľa mňa takú zákonnú povinnosť hlásiť polícii ukončenie členstva v klube nemá?
A čo sa týka organizovanosti v streleckých kluboch, stačí keď sa traja strelci dajú dokopy a založia si strelecký klub ako občianske združenie a majú nadosmrti vystaráno
Ak by si chcel niekto takto formálne založiť strelecký klub, pomôcku ako na to, najde tu:
http://www.pardini.sk/sportovo-strelecke-kluby-/tam je to síce smerované na kluby v rámci slovenského streleckého zväzu, ale strelecký klub nemusí byť členom žiadnej streleckej organizácie, stačí keď sa zriadi ako samostatné občianské združenie s vlastnou právnou subjektivitou. Takže budú len nejaké vstupné náklady na zriadenie klubu (poplatky ministerstvu za zaregisrovanie stanov, možno nejaké notárske poplatky za overenie dokumentov) a ďalej už taký formálny strelecký klub nemusí mať žiadne náklady na svoju existenciu (nečinnosť).
www.pardini.sk