Súhlasím. Mňa to možno aj preto tak ťahá k HFT, že som množstvo času strávil s otcom na jeho poľovačkách a ako chlapec som bol tým lovom očarený.
Vôbec sa mi nepáči ten trend , ktorý diktujú anglickí strelci v posledných pravidlách. Nutnosť roviny pri stoji, kľaku, drvivá väčšina polôh v ľahu. Preboha zabudli na to, že to má byť imitácia lovu? Koľko lovcov strieľa zver v ľahu? Takmer nikto. Však čím je tá poloha viac vynútená, tým lepšie, ako pri love v prírode. Jediné čo treba rešpektovať aby tá poloha nešla na úkor bezpečnosti. A už vôbec nechápem povolenie windikátorov pri HFT. Videl niekto poľovníka s windikátorom na puške? Ja osobne nie a to som chodil asi 10 rokov na poľovačky. Za pár rokov možno bude v pravidlách mať aj pokosený trávnik a kde nebude tráva, tak bude nutné rozprestrieť na stanovišti koberček s umelou trávou.
)
Tak som sa v mysli bavil nad tým, akoby anglickí kolegovia-strelci HFT zvládli to nepohodu na trati v Smolníku- množstvo vynútených kľakov, stojov, málo ľahov, pomerne dosť streľby pod veľkými uhlami. Asi by čumeli...A možno aj šermovali pravidlami...