Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 10 Nov 2024, 20:45

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 54 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: HFT - Smolník 2-3.4.2016
PoslaťNapísal: 05 Apr 2016, 12:55 
vo výslužbe
vo výslužbe

Kapra sme nemali. Ty čo pochádzaš s poľovníckej rodiny by si mohol vedieť, že aj jeleň sa potrebuje napiť. Je tam pekná čistá príroda aj vodné zdroje. Voda mu chutila vydržal pri nej do konca súťaže. Potom sme ho vyhnali.

PoslaťNapísal: 05 Apr 2016, 14:33 
expert
expert

málokde sa stáva, že po zásahu sa sklopka ihneď umyje ;), iný komfort na Slovensku :P

PoslaťNapísal: 05 Apr 2016, 21:11 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Dokoncil som slubene video. Natacane mobilom, spracovane nejakym free programom. Bol mi vycitany povodny zvuk v predchadzajucich videach, tak som pridal hudbu. Najvacsi problem bol s jej vyberom.
Nech sa paci: https://youtu.be/9wEYUGXXK9I

PoslaťNapísal: 05 Apr 2016, 21:49 
profesionál
profesionál

Ďakujeme Fero. Počas dlhých zimných večerov to bude príjemné osvieženie krásnych zážitkov.
Som tak premýšľal nad tým HFT. Nemôžem si pomôcť ale veľmi sa mi páči tá nutnosť kreativity pri hľadaní vhodnej polohy pri streľbe, neustále premýšľanie nad odhadom vzdialenosti, uhla streľby pri streľby z kopca, alebo do kopca a sympatická mi je aj tá menšia náročnosť na výbavu. No keby paralelne okrem FT ligy bežala aj HFT liga veruže neviem, ktorú by som strieľal. Samozrejme veľa robí aj to prostredie.To v Smolníku je špičkové. Už ako malý chlapec som s otcom na priľahlých potokoch chytaval pstruhy a boli to najkrajšie rybačky, ktoré som absolvoval a môžem napísať, že aj veľmi úspešné:)

PoslaťNapísal: 05 Apr 2016, 22:04 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Taketo HFT sa paci aj mne. Vo svete sa ale HFT ubera inym smerom nez bolo v Smolniku. Neviem co by povedali original HFT strelci keby na trati bolo povedzme 80 % vynutenych poloh v stoji a klaku + povinne polohy. Na HFT mne osobne vadi ten lah, co s polohou v lahu nema nic spolocne. To je prave o vybave. Demonstroval to Serpa, ked oprel botku o zem, rukou pod puskou chytil kolik, zamieril, otocil hlavu, vystrelil a sklopil sklopku. Dobra vybava nahradza aj zly odhad, napriklad u mna. Pri FT si poviem ako daleko je sklopka a po namerani paralaxou zistujem, ze sa mylim cca o 15m. Pri HFT si poviem, ze je sklopka od ... do ....m. Potom posadim do killzony cast kriza, ktory zodpoveda od - do podla mojho odhadu. Toto by som si nemohol dovolit s horsou puskou.
HFT si zastrielam velmi rad, neskutocne pri nom zrelaxujem, ale FT sa mi zda viac ako sport.

PoslaťNapísal: 05 Apr 2016, 22:20 
profesionál
profesionál

Súhlasím. Mňa to možno aj preto tak ťahá k HFT, že som množstvo času strávil s otcom na jeho poľovačkách a ako chlapec som bol tým lovom očarený.
Vôbec sa mi nepáči ten trend , ktorý diktujú anglickí strelci v posledných pravidlách. Nutnosť roviny pri stoji, kľaku, drvivá väčšina polôh v ľahu. Preboha zabudli na to, že to má byť imitácia lovu? Koľko lovcov strieľa zver v ľahu? Takmer nikto. Však čím je tá poloha viac vynútená, tým lepšie, ako pri love v prírode. Jediné čo treba rešpektovať aby tá poloha nešla na úkor bezpečnosti. A už vôbec nechápem povolenie windikátorov pri HFT. Videl niekto poľovníka s windikátorom na puške? Ja osobne nie a to som chodil asi 10 rokov na poľovačky. Za pár rokov možno bude v pravidlách mať aj pokosený trávnik a kde nebude tráva, tak bude nutné rozprestrieť na stanovišti koberček s umelou trávou.:))
Tak som sa v mysli bavil nad tým, akoby anglickí kolegovia-strelci HFT zvládli to nepohodu na trati v Smolníku- množstvo vynútených kľakov, stojov, málo ľahov, pomerne dosť streľby pod veľkými uhlami. Asi by čumeli...A možno aj šermovali pravidlami...

PoslaťNapísal: 06 Apr 2016, 04:26 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

fero píše:
Dokoncil som slubene video. Natacane mobilom, spracovane nejakym free programom. Bol mi vycitany povodny zvuk v predchadzajucich videach, tak som pridal hudbu. Najvacsi problem bol s jej vyberom.
Nech sa paci: https://youtu.be/9wEYUGXXK9I

Video je super a ta hudba nema chybu... :thumbup:

PoslaťNapísal: 06 Apr 2016, 06:08 
veterán
veterán
Obrázok užívateľa

Pekne video pre tých čo sa nemohli zúčastniť aspoň pričuchli ako to tam prebiehalo.
Citujem Mina "sympatická mi je aj tá menšia náročnosť na výbavu".
A možno preto na HFT prichádza viac strelcov čo bolo vidieť aj na našich HFT súťažiach. Na FT príde niekto nový len málokto. FT je proste náročnejšie na výbavu ako HFT. Na druhú stranu sa my zdalo HFT aj tažšie čo je dané inou výbavou a spôsobom strelby. Možno by HFT súťaže ako naznačil Mino pritiahli viac strelcov, je to ale otázne?????
Tot len môj postreh.

Crosman2 2240-PCP mod.20" long barrel,BSA Deerhunter 8-32x44
Daisy 901 PCA mod.,Tasco 3-9x40 AO

:.m: :.s: :.r: 2016 :winner2:
:.m: :.s: :.r: 2015 :winner2:
:.m: :.s: :.r: 2014 :winner:
:.m: :.s: :.r: 2012 :winner2:
:.m: :.s: :.r: 2011 :winner:

PoslaťNapísal: 06 Apr 2016, 07:11 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Ono tie HFT sutaze by musel niekto organizovat. Keby ich niekto organizoval aj ja by som si rad HFT zastrielal. S masovostou HFT by som to neprecenoval. Ked budu dve sutaze za rok, ucast bude slusna, ale ked sa urobi serial, alebo dvojdnovky, bude viac medaili ako sutaziacich. Zazili sme to pred par rokmi, ked sa organizovali FT aj HFT sutaze.

PoslaťNapísal: 06 Apr 2016, 16:14 
senior
senior
Obrázok užívateľa

Jojo62, na ferovom videu je vidieť, že si fotil. Môžeme sa tešiť aj na tvoju fotoreportáž z akcie?
Keď som tam nebol, poteším sa aj z fotografií, príroda v lokalite je ozaj krásna.
Tie vysoké bralá okolo, tam boli aj sklopky v takom strmom teréne?

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 54 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia